Категории

Белите цветя в парфюмерията

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

Едни от най-женствените и пленителни аромати са тези, в чийто състав присъстват бели цветя. Те са способни да придадат на композициите нежност, чувственост и малко опасност.

Гардения – ярък представител на белите цветя. Звученето ѝ може да е непредсказуемо – от млечно до зелено и горчиво. Родина на величественото цвете, наречено на името на ботаника Александър Гарден са азиатските страни Тайван, Япония и Китай. Гарденията е абсолютно женско цвете, което се подчинява на фазите на Луната и дарява спокойствие, умиротворение и хармония.

Cartier La Panthere

cartier-la-panther

Един от най-красивите цветно-шипрови аромати, създаден през 2014 г., от Матилда Лоран. Тук гарденията е обградена от нотки на сушени плодове и дъбов мъх. Пантерата е грациозна, но хищна. Така и гарденията е аромат с характер, който се обвива в дъбовия мъх, прониква през него и на изхода получаваме вълшебно ухание – пудрово-млечно, кадифено и дълбоко.

Narciso Rodriguez Narciso

narciso

Парфюмът е сътворен от Орелен Гишар през 2014 г. В началото се усеща своенравен и рязък аромат на цветен прашец. Сърцето се разкрива от млечна гардения, нежна, ласкава и сладникава. Базата е съставена от дървесни ноти и топли пудрови аромати. Парфюмът е подходящ за ветровито пролетно и есенно време.

Тубероза – най-нежното на вид цвете. Който вдиша от този плътен опияняващ аромат, ще пропадне в дълбока бездна. За много народи туберозата е свещено цвете, „кралица на нощта“, която няма да пощади никого. Туберозата звучи с много ухания – екзотично, сочно-плодово, притегателно, медено, млечно.

Michael Kors Michael

michael-michael-kors

Армат – изкушение. Смело може да бъде наречен отровен. Създателите Ален Алкенбергер и Лоран Ле Гернек са използвали сочните стъбла на туберозата и влажните ѝ цветове. Замайващ аромат с орехов оттенък в базата.

Жасмин – най-известното бяло цвете. Има много видове, но основният аромат е леко тръпчив и искрящ, наситен и гъст, ярък и незабравим.

Lancome Poeme

poeme

Eдин от най-популярните аромати от 90-те години на миналия век. Създател е Жан Кавале. Композицията е изградена върху богата цветна пирамида, но смело може да се отнесе към групата на ароматите от бели цветя. Тук са още фрезията, отровният татул, портокаловият цвят и нарцисът. Въпреки множеството цветя, много хора усещат този парфюм като моно-аромат. Сливайки се в едно, всички тези ноти миришат на бяла акация или череша. Топло, силно и медено благоухание.

Alien Thierry Mugler

alien-thierry-mugler

Създателите на парфюма Лоран Брюер и Доминик Ропион представят един нов жасмин – свеж, прохладен, влажен – като след дъжд. Базата е от дървесни ноти, които стоплят аромата.

L`instant Guerlain

guerlain-l-instant

Един от най-красивите съвременни парфюми. Парфюмна и тоалетна вода, които на пръв поглед са идентични, но експертите усещат разликата. В двата аромата присъства магнолия, която парфюмерите на Guerlain често използват. Освен нея – акценти от жасмин. В тоалетната вода има още нероли, момина сълза и гардения. Тоалетната вода е истински валс на белите цветя около сърце от амбра. Ароматът звучи натурално. Парфюмната вода е по-пищна с облака от ванилия, но тоалетната вода е по-вълнуваща и лека.

 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *