Категории

Видове летни аромати

4.00 avg. rating (87% score) - 1 vote

Хубавият аромат на парфюм е едно неповторимо допълнение към всеки тоалет и към всяка козметика. Колкото и добре да изглеждате, с добре подбран грим и тоалет, ако парфюмът е неподходящ за събитието или пък съвсем липсва, заместен от натуралните аромати, то тогава цялостното впечатление се разваля. Ето защо не бива да излизате без този аксесоар. А лятото пък предоставя най-различни аромати, с които да впечатлим околните.

Основно летните аромати при парфюмите се делят на няколко групи: зелени /въздушни/, екзотични /цитрусови/, плодови /цветни/, чувствени /ориенталски/ и фантазни. Всяка една категория впечатлява с мнообразие от аромати, които оставят следи във всяко едно съзнание.

Към първите аромати спадат всички онези, аромати, които са леки и напомнят ефирност и свежест – именно въздушни. Те може да имат върхови нотки от такива аромати като пъпеш, краставица, хвойна, мента, бергамонт, лайм, лимон, зелен чай и базисни нотки от мускусни аромати, като иланг-иланг, жасмин и др. Това са действително зареждащи с оптимизъм аромати, които са за ежедневно ползване за през деня.

Екзотичните аромати са най-често с дъх на екзотични плодове, съчетани по един невероятен начин с такива аромати като малина, мускус, пасифлора и други подобни аромати на екзотика, които зареждат с енергия и много усмивки. Отново може да ги използвате през лятото, за целия ден, съчетани с по-дързък тон козметика или грим.

Какъвто и аромат да изберете обаче, преди всичко трябва да се осланяте на собствения си вкус и предпочитания. Все пак е добре да се знае, че този вид парфюми се слагат през деня основно, като не пречи и на вечерни събития, но пък вечерен парфюм не е твърде редно да се постави през деня, особено на работа. Това са все неща, оформени като етикет при полагането на различен вид козметика и грим.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *