Категории

За какво друго можем да използваме парфюма?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

d89cfafe93684c3b0ae30a2715070f48Имате прекалено голямо количество парфюми, които е невъзможно да употребите във времето, в което трае годността им. Докато използвате любимите си аромати, пристигат нови шишенца с перфектни парфюми. Какво можем да правим с  излишните парфюми? Ето няколко начини за използване на парфюма, който ви харесва:

Ароматизирайте завесите

Напръскайте завесите с любимия си парфюм, така че когато вятърът ги развее, ароматът да ви гали. Това е една романтична идея. Ароматни завеси са страхотна идея, но за препоръчване е нещо с по- нежно присъствие.

Освежете матрака

parfummatrakВсеки път, когато разстилате леглото, дарявайте матрака с няколко парфюмни напръсквания. След смяна на бельото аромата продължава да присъства, но леко. Можете да напръсквате и възглавниците. Можете да си купите специален спрей за спално  бельо, но защо не използвате това, което вече имате?

Парфюмирайте вашите домашни любимци

Можете да напръскате леглото на кучето. А защо не и красивата му козина? Така всеки път като мине край вас, ще повява от любимия ви аромат. Не използвайте прекалено натрапчиви аромати, защото можа да се окажат дразнещи за животното.

Използвайте като спрей за въздух

Идеята никак не е лоша. Ароматът на парфюма е траен, така че веднъж напръскан, ще трае поне половин ден. А ако попадне върху повърхността на мебелите, ще остане още по- дълго.

Спрей за вашите абажури

Повечето от абажурите са направени от плат и лесно поемат от аромата, с който ги напръскате. Но тъй като загряват, аромата се разсейва. Смятам, че не трае по-дълго от една вечер.

Ароматизирайте стаята

Парфюм в няколко супени лъжици неварени ориз, това е чудесен начин да придадете чудесен аромат на стаята, а защо не и на банята. Трябва само да се разклаща ежедневно, за да се събуди отново аромата, и му хвърлят не е много далеч.

Парфюмирайте прането

Парфюмирането на прането може да стане в етапа на сушене в сушилнята. В средата на процеса сложете една добре напръскана кърпичка в сушилнята при цялото пране. След приключването на цикъла ще имате чудесно ароматизирани дрехи, бельо, чаршафи и др. Този аромат определено ще бъде много по- траен от всякакви други омекотители и ароматизатори за пране.

Това са част от приложенията на парфюма в ежедневието, в случай, че разполагате с повече флакони от необходимото. Не оставяйте парфюмите ви да остареят и да загубят свежия си аромат. Използвайте ги навсякъде.

 

1 коментар

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *