Категории

Какъв парфюм да избера за какъв повод?

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

парфюмЧесто, когато решим да изберем парфюм за специален повод се оказваме пред дилема. Какъв парфюм да избера? Може ли да е този, който харесваме или си има критерий при избора? И изобщо в този случай само нашият вкус ли играе ключова роля? По принцип и да, и не. Има аромати, които някакси не си подхождат с дадена козметика, която сте избрали. Например лек парфюм с тежък грим за вечерно събиране. Не върви, нали? Нека все пак да видим кои жени какви парфюми избират и за какви поводи са подходящи.

Парфюмите, отнасящи се към цитрусовата категория са много по-подходящи за летните месеци и то за през деня, отколкото в тъмните и тежки зимни дни. Освен това, ако са с лека формула, може да се доверите на любимия си цитрусов аромат за през целия ден, всеки ден. Много често на тях се спират жени с небрежен стил, екстраверти с динамично  ежедневие, които обичат леки и свежи аромати.

Категорията с ориенталски аромати, мускусни и като цяло оставящи дълга ароматна диря след себе си, са много походящи за зимата и то за нощно време, при специални вечерни събирания, като бизнес коктейл или друг вид специално събитие. Дамите, които харесват този вид парфюми обикновено са уверени в себе си, страстни и съблазнителки, които обожават топлите ухания и залагат на тях като ключов елемент от впечатляването на обекта на техните желания – било то с професионален или личен привкус.

Цветните аромати пък са тези парфюми, които са подходящи за всички сезони, за всеки час от денонощието. И все пак тези със свежите, плодови акорди, които дават привес на плодовете са за през деня и лятото, а пък богатите и наситени аромати – за зимата и дългите и изпълнени с емоции вечери и нощи. Зелената подкатегория отговаря на веселите дами – екстроверти, дървесната за романтичките, плодовата за елегантните дами със силно изразена индивидуалност.


Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *