Категории

Как да нанасяме парфюма правилно

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

nanasqneКогато става въпрос за парфюм, взимането на решението за вашия „ароматен подпис“ е само половината от въпроса – втората половина всъщност е да го направите траен за целия ден. Всички знаем за метода на „пръсни и мини“, но наистина ли това е най-добрият начин да се увеличи максимално потенциала на парфюм? След известно ровене, ето какво открихме …

За да се гарантира, че други миризми няма да нарушават аромата на парфюма, ограничете останалите ароматни овлажнители и сапуни до минимум . Ако планирате да използвате парфюм, постарайте се да използвате неутрален душ- гел този ден.

Най-удачното време да се сложи парфюм е веднага след като сте си взели душ. Напръскайте малко върху кожата си след като е изсъхнала и преди да облечете дрехите си. Кожата ви ще абсорбира аромата по-добре и няма да рискувате да се оцветят дрехите или бижутата ви.

Ако не разполагате с достатъчно време, за да се гмурнете под душа, нанесете съвсем малко количество неутрален лосион преди да се пръскате – парфюмът трае по-дълго, когато кожата ви е добре хидратирана.

kudedapruskameparfumВинаги съм се чудил защо хората предпочитат да слагат парфюм на китките и врата? Това са т. нар. „импулсни точки“ на вашето тяло (вътрешната част на ръцете, задната част на колене и зад ушите ви са другите). Пулсиращите точки излъчват най- много топлина, което позволява парфюмът да се разпространи по тялото. Въпреки това, по-малкото количество е повече. Вие не искате да се напръскате целите със спрей, така че изберете едно или две ключови места и пръскайте всяко едно веднъж или два пъти.

Избягвайте да разтърквате китките си една в друга след нанасяне на парфюма – триенето и топлината увеличава взаимодействието между парфюма и натуралните масла на кожата, което може да промени аромата значително. Това е много често използван прийом при тестване на парфюм и е много грешен. Мислейки, че така ще запазите аромата на парфюма по- дълго и ще добиете представа за остатъчните ароматни нотки, вие ще „изкривите“ истинския аромат, ще придобиете грешна представа за него и ще бъдете разочаровани, когато си го купите и започнете да го нанасяте на останалите импулсни точки.

Следвайки съветите на професионалистите, ще имате успех в правилната употреба на вашия любим аромат.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *