Категории

Как да нанасяте правилно своя парфюм

5.00 avg. rating (98% score) - 3 votes

парфюм шанелСветовно известната модната дизайнерка Coco Chanel е твърдяла, че една жена трябва да нанася своя парфюм на тези области, по които иска да бъде целуната. Това звучи доста правдоподобно и напълно френско, но все пак може да помислите и върху насоките, които ние ще ви дадем.

Точки на пулса

„Точки на пулса“ са местата от тялото, където кръвоносните съдове се намират най-близо до кожата. Тези области излъчват топлина, която може да помогне на аромата на дадения парфюм да се отдели по-лесно от кожата във въздуха. Това е същият принцип, използван от дифузерите на етерични масла. Нанесете своя парфюм върху тези точки, а именно по вътрешността на китките, в основата на шията, областта зад месестата част на ухото, по гънките, в сгъвката зад коленете и лактите. Носейки парфюм през целия ден, той ще реагира с топлината на тялото ви и ще продължи да излъчва аромат.

Едно леко предупреждение

Както гласи великата максима на Chanel, парфюмът не е добър на вкус. Имайте предвид това, когато го нанасяте в зоните близо до устата, като внимавате да не се нагълтате ентусиазирано с омайните ухания.

Как да нанасяте парфюм?

Нанасянето на парфюм е изключително просто действие – просто го впръсквате или намазвате с леки потупвания ако става въпрос за твърд парфюм. Тук е моментът да разбием мита разпространен сред повечето жени, които смятат че трябва да разтъркат парфюма, ако го нанасят на китките. Не правете това! Така ще предотвратите „смачкване” на аромата.

Някои жени пък обичат да пръскат своя парфюм във въздуха и да минават през ароматния облак. Освен, че този метод за нанасяне не работи, голяма част от аромата се губи, така че това не е най-доброто решение, особено ако сте с ограничен бюджет.

Винаги нанасяйте парфюм преди да сложите дрехите и бижутата си. Някои аромати оставят трайни петна по тъканите, металите и перлите. Ако все пак искате да рискувате да ароматизирате дрехите си – например да напръскате някой шал, не забравяйте първо да тествате парфюма върху скритите места.

 

Парфюм върху косата?

парфюмПрилагането на парфюм върху косата е прекрасен начин да запазите дискретен аромат през целия ден. Хората, които решат да се доближат до вас също ще бъдат възнаградени с по-плътен аромат. Все пак трябва да внимавате, когато нанасяте парфюм върху току-що измитата си коса. Допълнителни натурални масла и продукти, с които третирате косата си могат да повлияят на аромата. Тъй като парфюмите съдържат алкохол и могат да повредят структурата на косъма, нанасяйте течността пестеливо и от достатъчно разстояние, например 20 см.

Как да направим аромата по-дълготраен?

Съществуват няколко трика, с които да помогнем на аромата да издържа по-дълго. Например, уханието ще изчезне много бързо ако се приложи върху суха кожа. Нанасянето на овлажняващ лосион върху тялото ви, за предпочитане от същата серия аромати, ще ви помогне да получите най-добрите резултати от дадения парфюм.

Друг интересен трик, който можете да използвате е да намажете с вазелин местата, по които ще пръскате парфюм. Така ароматните капчици ще се задържат върху мазният слой, вместо да попият мигновено в кожата, а уханието ще стане значително по-трайно.

Както вече споменахме, нанасянето на продукти за тяло от една и съща линия аромати ще направи ефекта на вашия парфюм максимален. Първо можете да използвате измиващ гел, после овлажняващ лосион и накрая да нанесете парфюмния екстрат. Така ще ухаете с вашия любим аромат през целия ден.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *