Категории

Козметика у дома – билкови парни бани

4.00 avg. rating (87% score) - 1 vote

Парната баня за лице може да е чудесно козметично средство за почистване на кожата изцяло от всякакви токсини. Малко хора обаче я практикуват у дома, по простата причина, че нямат идея, че може а е много ефикасно козметично средство и по-скоро процедура. Най-голямото й предимство, освен, че отваря порите, е това, че е евтина и достъпна за всеки, за всеки дом. А и много проста.

Всичко, което трябва да направите е просто в по-голям съд да сложите вода, която заври, а после да сложите каквито билки ви душа иска, стига да са съобразени с типа кожа, разбира се. И с ефекта, който търсите. Невенът например успокоява кожата, ако е възпалена, смрадликата също успокоява,  мента; розмарин – за опъване на кожата. Няма специални пропорции, всичко е по ваша преценка. След като билките започнат да врат, намалете котлона, така че само да клокочат тихо, взимате една голяма кърпа, завивате се плътно и се надвесвате над тенджерката.

Внимавайте, защото парата може да изгори лицето, затова ако правите за първи път процедурата и не можете да прецените горещината на течността, по-добре я махайте със съда от котлона и правете билковите парни бани настрани.

Колкото повече седите, толкова по-добре. Пет-десет-петнадесет минути, колкото ви се иска. Така ще позволите на порите на кожата да се отварят и поемат билките. След парната баня подсушете кожата и си направете маска, чието действие ще е оптимално тъй като кожата се е отворила и ще поеме максимално полезните съставки.

Ако направената сега билкова отвара след парната баня е чиста, то може да я използвате за отмиване на маската. Под чиста се има предвид да не сте настинали или с кашлица, със запушн нос или болно гърло. Ако имате една от тези “Екстри” не пазете отварата, а я използвайте като инхалации, докато чакате кожата ви да се отвори за билковата козметика и нейното действие.

При парните бани дишайте дълбоко с отворена уста и изплювайте всичко. Само че в този случай отварата повече не може да се ползва, защото е замърсена от болестта.

Парна баня или сауна? – И двете.


Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *