Категории

Парфюмите и промените в настроението по време на менопаузата

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

YounОткрихте ли причината, поради която сте прекалено сприхава и емоционална в последните месеци? Е, ако сте в периода между 40-те и 50-те години, многото емоции и чувства си имат своето обяснение, може да са логически резултат от хормонална промяна, пряко свързана с менопаузата. Не изпадайте в паника, не сте в менопауза, просто ви предстои. Промените в женското настроение могат да стартират години преди да навлезете реално в менопаузата. Считайте това като период, наречен предменопауза. Честите смени в настроението са логична част всички етапи в живота на една дама. И това не се случва единствено в периода на менопаузата. Тези промени могат да започнат най- рано по време на пубертета. Ако съществуваше начин да се излекува този досаден женски симптом, не би ли било чудесно? Имам предвид, да бъдем реалисти, промените в емоциите, не само се отразяват на женските чувства, те могат да съсипят жвота на всички около нея. Може ли е отговорът на този сложен въпрос наистина да е толкова просто като употребата на подходящия парфюм?

Много хора вярват, че използването на аромат, променя настроението. Известно е като ароматерапия и е отговор на проблема с промените в емоциите по време на този сложен период. Практикуването на ароматерапията може да бъде видяно още от древни времена. Всъщност, нуждата аромата да бъде свързан с емоциите ни идва почти от началото на нашето съществуване. Дори и животните разчитат предимно на връзката между миризмата и емоциите. Преди да можете дори да идентифицирате миризмата, мозъка ви вече го е свързал с някакъв спомен или усещане от последния път, когато сте го помирисали. Ето защо аромата на въздушна възглавница, която избухва или изтичането на газ, кара тялото ви да започне борба или панически да избяга. По същия начин, миризмата на ванилия и лавандула може да окаже успокояващ ефект върху вашето настроението. Тези вълшебни аромати са най- ефективни, когато идват от етерични масла, но често се срещат в парфюми, което е добре. Така по всяко време ще имате под ръка аромата, който се отразява най- добре на настроението ви.

Наблюдавайте се и преценете каква е реакцията на тялото ви на всеки един от парфюмите, който ви впечатляват с аромата си. Не бързайте с преценката. Понякога може да ви изненадат. Вашите предположения може да са съвсем различни от реакцията и възприятието на мозъка ви.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *