Категории

Парфюм на Victoria’s Secret отблъсква комарите по-добре от репеленти

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Според изненадващо проучване, което прочетох наскоро, парфюмът Bombshell на Victoria’s Secret (който между другото харесвам) се оказва по-добър в отблъскването на комари от три от най-популярните репеленти, предлагани на американския пазар.

bombshellТестваните репеленти се оказали равни или по-слаби в отблъскването на комари при двучасови тестове спрямо аромата на Victoria’s Secrets. В експеримента участвали продукти, произведени на базата DEET – химикал, използван като репелент от втората световна война насам, а също и лепенки и продукти, на базата на Витамин Б1.

Тестът се провел с цел да се установи кои всъщност от продуктите за отблъскване на комари на пазара са най-добри и кои – не толкова. Оказало се, че DEET технологията все още няма съперник в ефективността срещу насекомите.

Изследователите тествали общо 8 репелента на американския пазар, два парфюма и лепенки с витамин B1. Тестът се провел като в единия край на тръба доброволец поставял ръката си, а в другия били пускани 20-тина комара – в зависимост от това след колко време комарите били готови да атакуват, се установявала ефективността на продуктите.

Никой не очаквал, че флорално-плодовия аромат на Victoria’s Secret – Bombshell ще се окаже толкова ефективен. Всъщност, трябвало да е обратното – отдавна се говори, че флоралните и плодови аромати не са за предпочитане през лятото, защото привличат комарите. При теста обаче учените наблюдавали как вместо насекомите да са привлечени – са максимално отблъснати от парфюма на световната марка.

Ако случайно притежавате този парфюм на Виктория – то значи можете да го използвате и с двете му приложения! Ароматът е приятен и специален, не е прекалено натрапчив и се харесва от хората, а в същото време е непоносим за смучещите кръвта гадинки – какво по-добро от това, нали?

И все пак за масовия потребител изследването е доказало – DEET продуктите са най-ефективни. Голяма част от репелентите, предлагани и в България са на точно тази основа – но моят съвет е да сте внимателни и премерени при употребата им, особено ако имате малки деца.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *