Категории

Расул – козметика от сърцето на Мароко за неповторима красота

4.00 avg. rating (87% score) - 1 vote
маска расул

Маска расул

Мароканския Расул е висококачествена древна козметика, която жените в Мароко и околностите използват от векове за своята красота. Това е глина, която има универсално действие за лице, коса и тяло. Като цяло глината расул е типична само за Мароко, и там всяка жена си има своя тайна за разкрасяване с него. Тя може да се приготви по различен начин за най-добри резултати. Обогатена с няколко капки арганово масло според нуждите, тази леко пенлива глина с абсорбиращи и почистващи свойства е естествена, мека и екологична грижа за кожата и косата.

Глината расул или още гасул, бива използвана в хамамите, за да се почисти и придаде мекота и блясък на косата, като по един естествен начин балансира важните съставки, които не позволяват тя да се изсуши. Под формата на течна каша глината се използва за маска от расул за  лицето и тялото за пречистване на кожата и придаване на сияен тен.

Как да приготвим тази изключителна козметика от далечно Мароко:

За да набъбне и изпусне своите вълшебни съставки, глината расул трябва да се смеси с хладка изворна или чешмяна вода, или пък с розова вода, ако няма добавена роза при самата обработка на глината. Ако добавите и капка арганово масло към нея ще получите смес за подсилване на косата и епидермиса на главата, като следствие на това косата става невероятно мека. Ако сте я приготвили правилно, глината трябва да придобие консистенция на гладка и плътна каша. Тя абсорбира нечистотиите и се отмива лесно.

За красива кожа на тялото:

Изсипете около 30-на грама от расула в стъклен или дървен съд, добавете хладка вода и разбъркайте докато получите гладка и рядка каша. Така получената каша се нанася по цялото тяло, като се извършват енергични масажни движения, а после се изплаква с хладка вода.

За невероятна коса като от рекламите:

Изсипете според дължината на косата от расула, но не повече от две супени лъжици, в стъклен или дървен съд, добавете хладка вода и разбъркайте докато получите гладка и плътна каша. Добавете ако желаете няколко капки аргново масло или някакво друго етерично масло. Не прекалявайте с водата. След като получите кашата я нанесете на косата и стойте около десетина минути с нея. След това добавете малко вода на косата и масажирайте, докато се получи лека пяна. Изплакнете обилно с вода. Не е нужно да използвате шампоан след това. Може след измиването да “погалите” косата си с намазнени с малко арганово масло ръце. Става мека и сияйна.

За нежна кожа на лицето и сияен тен:

Около чаена лъжичка от расула се сипва в стъклен или дървен съд, добавя се хладка вода и се разбърква докато получите гладка и рядка каша. Добавете няколко капки арганово масло , ако кожата ви е ви е суха и отпусната. Нанесете кашата върху лицето и релаксирайте с тази маска около 5 до 10 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем според типа на вашата кожа.

И ритуалът по домашната спа процедура с мароканската глина расул е завършен.


1 коментар

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *