Категории

Съвети при покупка на парфюм

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote
парфюм

Не се пръскайте преди покупка на парфюм

Парфюмът спомага да се подчертае нашата индивидуалност. След като вече знаете какъв аромат приляга на Вашата личност, имидж и начин на живот е време да отидем на пазар. Обаче имайте предвид, че избора на парфюм обикновено е трудна задача.

Съвети при покупка на парфюм
Преди всичко, не се пръскайте с парфюм преди да отидете на пазар.  Ако се напарфюмирате предварително няма да можете да различите ароматите в магазина. Това може да ви разочарова, защото ако е вероятно закупеният парфюм да не ухае така, както сте го усещали в магазина.
Избягвайте пикантни храни преди пазаруване, тъй като това може временно да отнеме възможността за разграничаване на различните аромати. Запомнете, че носът Ви си „почива“ сутринта – ето защо това е най-благоприятното време, в което можете да посетите магазин за парфюми. Вечерно време сетивата са „изморени“ и трудно ще направите разлика между парфюмите.

Пробвай преди да купиш!
Много е важно да пробвате парфюмът преди да го закупите. Един и същ парфюм ухае по различен начин изпробван върху различни хора. Причината е химическата реакция, която се осъществява между човешкото тяло и парфюма. Винаги опитвайте аромата от парфюм напръскан върху кожата Ви, а не върху тестер или дрехи.
Не трябва да решавате на момента дали даден парфюм Ви харесва или не. Първоначално всеки парфюм има силна миризма, която отслабва след десетина минути и тогава ще можете да усетите истинския аромат на парфюма. Този период също е необходим и за осъществяването на химичната реакция на парфюма с тялото Ви. Дайте си време!
Опитвайте нови аромати. Няма да боли, а също така можете да откриете наистина нови аромати. Не се страхувайте да експериментирате.
Ако търсите парфюм за през деня – аромата не трябва да е много силен и да пречи на околните. Ако даден парфюм има страхотен аромат, но постоянно Ви отнема вниманието – то след няколко часа вече ще го мразите.
Предназначени за вечертта и специални поводи са по-тежки и силни аромати, но те не дразнят, защото обикновенно се използват за кратък период от време.
И не на последно място: Следете за отстъпки и разпродажби. Винаги може да спестите пари за още някой парфюм или пък да си купите по-скъп такъв на достъпна цена!

Етикети:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *