Категории

Тенденциите в грима за лято 2015

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

Както всеки сезон и летният си има определени тенденции в грима. Това лято с жежки дни и нощи, с топли емоции ни налага такива цветни нюанси в различните средства за гримиране, в спортен, леко бронзовеещ тен, пудра и фон дьо тен в тези бронзови нюанси, ясно подчертан поглед и ярки контрастиращи устни, които приканват за целувки. Това е лицето на лятото. Цветовете, които всяка жена, която иска да изглежда модерна, лятна и емоционална, са медни нюанси, праковен цвят, теракота, злато и неонови нюанси. Всички те имат ярко и типично лятно излъчване, което ще ви отличи от останалите и ще ви направят забележими.

По принцип летният грим е препоръчително да бъде лек. Не направо задължително! Но много жени и момичета в стремежа си да изглеждат оригинални и сияйни, често объркват това правило и вместо лек грим за през деня, слагат тежкия вечерен грим с опушените очи и черната очна линия.

За основа, което също е задължително, е на лицето да се постави дневен крем с фактор не по-малко от 15 SPF, който ще предпази лицето от вредните и ярки слънчеви лъчи. Слънцето може и да е здраве, но ако се прекали с него и то на деликатната кожа на лицето, може да се стигне до доста неприятни последици.

Също така е добре тежкия фон дьо тен с лек тониращ крем, а пък ружата с бронзиращи перли или пудра. Заради големите горещини, когато всичко тече и се размазва, е добре спиралата и очната линия да са водоустойчива козметика. Предпазвайте устните с балсам с UV филтър, придайте им „влажен ефект“ с гланц за устни или просто им придайте цвят с малко червило.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *