Категории

Тестер – що е то?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

azzaroПредназначение
Тестерите имат за цел да запознаят  клиента с аромата на парфюмът, който е краен продукт за продажба. Това са парфюми или тоалетни води, но в опаковка, която е по-различна от тази по витрините в магазините. Всяка марка произвежда тестери, за да може представи по-добре продукта си. Тестерите се ползват и за рекламна цел и се в много от случаите се раздават безплатно на потенциални клиенти. Не можете да си представите, че влизате в магазин без тестери, нали?

Разлика между парфюма и тестера

Съществената разлика между тестера и парфюма, предназначен за продажба е в опаковката, а самият флакон е абсолютно същия, като понякога е без капачка. Обикновено опаковката е от картон в бял или кафяв цвят и има надписи с името и марката на продукта и надпис TESTER. Друг отличаващ се надпис е, че не се продава  – NOT FOR SALE. Ароматът на парфюма и тестера е АБСОЛЮТНО ЕДНАKЪВ!

Любопитно

А знаете ли, че освен тестери в магазините съществуват и т.нар. „DUMMY“? Те имитират всичко по външен вид, но се различават по най-основното – съдържанието. То е само вода вместо парфюм. Тяхната цел е да украсяват витрините на магазините, както и за рекламна цел.

Купуват ли се или се подаряват?

Много важен и основателен въпрос. Истината както винаги е някъде по средата.
Да, тестерите се купуват от търговците, които съотвено ги продават.
Да, тестерите се подаряват на търговците, но тяхното количество е минимално и зависи от доста неща. Вносителите обикновено подаряват тестери, ако клиентът им направи „сериозен“ оборот и броят им се предполага, че зависи от стойността на поръчката. За това е нереално да се мисли, че тестерите в търговската мрежа се подаряват така.

За неплатежоспособните потребители, това е много добра възможност да се насладят на любимия си аромат на много по-изгодна и приемлива цена.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *