Категории

3-те фази на развитие на аромата

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

трите фази на парфюма

Защо да се доверяваме само на един или два парфюма, когато знаем, че фирмите производители предлагат нови и нови парфюми за всеки сезон. Кой от кой по-предизвикателен. Изборът на нов парфюм се оказва, че не е елементарна задача, дори и в момента си го мислите, нали?

Парфюмът е комплексна комбинация от аромати и химически съединения, които се изменят с времето, от момента на нанасяне по тялото ни. За ваше учудване, ароматите имат цели три фази на развитие и сега ще видим какво представляват и какво влияние оказват.

Първа фаза на ароматите
Тази фаза се забелязва в първите петнадесет минути от нанасянето. Това са т.нар. „върхови нотки”, които са комбинация от летливи съединения. Тези аромати ги долавяте още в момента на отваряне на флакончето.

Втора фаза на ароматите
Тази фаза разкрива истинската същност на парфюмът и обикновено продължава около 4 часа. Това са т.нар. „сърдечни нотки”.

Трета фаза на ароматите
Това е последната фаза и може да продължи до 24 часа след нанасянето на аромата. Това са т.нар. „базови нотки” и представляват най-тежките аромати в парфюмът.

Вече знаете знаете, кои са трите фази и със сигурност ще ви бъде много по-лесно ще си избирате парфюм, който да ви подхожда напълно.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *