Категории

8 парфюма, които ухаят на греховност

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

За повечето хора този тип парфюми се асоциират с евтини, натрапчиви и  лесно достъпни ароматни композиции, обилно използвани от жени с ниска репутация.
Представяме ви някои от най-лошите парфюми, създавани някога –  аромати, които „миришат на лека жена“ – леко отблъскващи, но едновременно с това и привлекателни!

Tabu by Dana

tabu

В началото на 30-те години на миналия век легендарният парфюмерист Жан Карлес смесва съставки с животински произход (секрети от малък гризач на име цибетка) с пачули и карамфил. Резултатът шокира със своето пикантно-ориенталски ухание и не е подходящ за всеки.

Jicky by Guerlain

jickyad

Jicky започва да се произвежда в края на 19.век и все още е на пазара, така че вероятно трябва да оглави тази класация, но за разлика от Tabu, той не е създаден умишлено, за да мирише на лека жена, въпреки че отново включва в себе си  секрети от цибетка, в случая – комбинирани с лавандула. В случая фактът, че ароматът  деликатно намеква за плътски удоволствия, е просто бонус.

Shocking by Elsa Schiaparelli

Ароматът на този парфюм от 1937г. има сърдечни нотки на роза и чувствена, предразполагаща база, съставена от цибетка и мускус, благодарение на която успешно ухае на чифт носени бикини.

Kingdom by Alexander McQueen

Първият парфюм на британския дизайнер МакКуин съчетава мускусен микс с купища екзотични подправки и  доста наподобява миризмата на човешка пот. Какво ще кажете за това?

Fame by Lady Gaga

fame-lady-gaga

Поп изпълнителката Lady Gaga, която е явление на музикалната сцена, желае първият парфюм, който пуска на пазара, „да мирише на скъпа проститутка“. Всъщност Fame ухае на съдържащите се в него плодови аромати. Виж, закачливата реклама на парфюма вече успява да постигне търсеният от Lady Gaga ефект!

Secretions Magnifiques by Etat Libre d’Orange

Нишовата парижка компания Etat Libre d’Orange иска този парфюм да  мирише на човешки телесни течности. Рекламиран е като  „Най-отвратителният аромат в света“! Всъщност ухае на развалени миди. Не е много приятно, но е страхотно  разчупване на леда, не мислите ли?

Rush by Gucci

Gucci Rush

Сладък, млечен и с прасковен нюанс, това е запомнящ се, силен парфюм, ухаещ на разгорещени тела, но по един добър, забавен начин. Използвайте го без притеснение!

White Musk by Jovan

Не питайте как такъв пудрен и пухкав аромат е попаднал в тази класация!Виновни са стриптизьорките, които сякаш имат професионална привързаност към аромата, тъй като той създава впечатление за „чистотата“ у клиентите им. За съжаление, това не допринася за по-чистата репутация на парфюма…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *