Категории

Как да изберете подходящия парфюм

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

image1

Дори и да обичате да купувате маркови парфюми, избирането на нов аромат не е лесна работа. За да изберете най-подходящия измежду всички, трябва да познавате различните типове аромати. Затова, преди да се отправите следващия път към парфюмерията, прочетете следващите 4 съвета, които ще ви помогнат в избирането на вашия парфюм.

Размерът на ароматното масло в парфюма говори за това дали продуктът е чист парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода, одеколон и т.н. Също така е показателно за това каква е трайността на аромата. Както можете да предположите, парфюмът има най-дълготраен ефект върху кожата. С около 30% концентрация на ароматно масло, уханието издържа около 8 часа. Одеколонът пък има сравнително малка концентрация на масло – около 5% и издържа не повече от 2-3 часа. Всичко това, разбира се, има отражение върху цената. Цената на един аромат зависи от неговата сила (концентрация на ароматното масло) и размерът на бутилката. С други думи, колкото по-скъп е един парфюм, толкова по-дълготраен е.

Ако вече сте разбрали как да определяте различните видове аромати и тяхната сила, значи сте готови да преминете напред към нотките. Парфюмните нотки се определят от съставките, които са били използвани за направата на определен аромат.

Четирите основни аромата са:

  • Цитрус: Чист, остър аромат на цитрусови плодове.
  • Флорален: Свеж аромат на цветя, мек и много женствен.
  • Ориенталски: По-силен от първите два, включва нотки на мускус, ванилия и ориенталски смоли.
  • Дървесен: Богати нотки на сандалово дърво, пачули, и силни дървесни аромати.

Сега идва ред на най-важната част от вашия урок: да намерите вашия собствен аромат, което е много по-трудно, отколкото звучи. Но ние имаме няколко ключови насоки,  които ще направят вашата задача не само лесна, но и забавна. Всичко, което трябва да направите, е да определите стила си спрямо гардероба. Какви са дрехите, които носите – романтични, модерни, класически? Вашият аромат би могъл да се определи спрямо тях. Ако предпочитате по-романтични и женствени дрехи, трябва да си закупите флорални аромати. Ако стилът ви е по-секси, по-подходящи ще са за вас дървесните аромати. Ако си падате повече по по-изчистените линии, трябва да се насочите към плодовите ухания. И последно,  ако силно се вълнувате от модата, препоръчваме да се насочи към ориенталските аромати.

Сега, след като сте подбрали аромата си според вашия стил, е време да се пристъпи към следващата крачка: да се спрете на най-подходящия парфюм за вас. Ако си имате любим дизайнер, твърде вероятно е да харесате и парфюмите, които компанията му прави. Така например, ако харесвате Marc Jacobs вероятно ще ви допадне и Lola или Daisy – два от най-популярните аромата на Marc Jacobs. След като веднъж откриете какво ви харесва, поинтересувайте се за други парфюми от този бранд. Това ще ви помогне допълнително да ограничите търсенето си, докато намерите своя аромат.

1 коментар

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *