Категории

Как правилно да съхраняваме парфюмите си?

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

2Случвало ли ви се е да отворите забравен флакон с любим парфюм и да се сблъскате с ужасната миризма на оцет или лакочистител? Това със сигурност не е ароматът, в който сте се влюбили, и категорично не бихте го използвали отново, нали? Хубавата новина е, че можете да го избегнете, ако спазвате някои прости правила за съхранение на парфюмите.
Враг №1: Светлината
Най-важната предпазна мярка е да съхранявате парфюмите си далече от светлината. Оставете красива стъклена бутилка, пълна със скъп парфюм, на перваза на южен прозорец за седмица и ще се убедите в неприятните последствия.

Силната изкуствена светлина също е вредна. Ето защо тестер бутилките с парфюми в магазина понякога ухаят странно – те са буквално „сварени“ от силните светлини.

Решението: Съхранявайте парфюмите си на тъмно в гардероб или чекмедже.

Най-лесният начин да се избегне силната светлина е да поставите вашия аромат не на тоалетката, където ще гали суетата ви, а по-скоро в тъмен килер. Съветваме и мъжете да следват това правило за тяхната тоалетна вода или одеколон.

Колекционерите на парфюми си имат „парфюмен гардероб” – отварят вратата му, за да се полюбуват на един рафт, пълен с красиви бутилки, както Кари от „Секса и града” прави с дрехите си.

Също така имайте предвид, че бутилките, от които нанасяте парфюма директно върху кожата си, се развалят по-бързо, тъй като са в досег с въздуха всеки път, когато ги използвате, за разлика от парфюмните спрейове.

Враг №2: Топлината

Високите температури, съчетани с неподходяща влажност на въздуха, също развалят уханието на парфюмите. Затова и когато пазарувате аромати през интернет, понякога те са твърде остри или кисели – просто интернет магазините за парфюми не правят строги проверки на изделията, които предлагат, и често ги съхраняват в неподходящи складове, а транспортирането до вас влошава още повече качествата на парфюма. Ако онлайн продавачът не дава гаранции за съхранението и транспортирането на стоката си, по-добре не пазарувайте от него.

Решението: Проверете температурата в дома си

Избягването на прекалена топлина е от решаващо значение за съхранението на аромата. Поддържайте температурата не по-висока от 30° С и съхранявайте парфюмите си в климатизирано помещение. Някои одеколони могат да се съхраняват дори в хладилника през най-горещите летни месеци.

Заключение: Съхранявайте ароматите в оригиналните им кутии.
Това е може би най-подходящото решение, което ще ви предпази от всички описани по-горе проблеми. Опаковката осигурява необходимата тъмнина и изолация на парфюма, за да се наслаждавате на прекрасна му миризма възможно най-дълго време.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *