Категории

Само най-добрите умират млади – парфюми Fleur du Mâle

5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

парфюмПарфюми Fleur du Mâle на Jean Paul Gaultier се родиха с една единствена задача… Трябваше да запълнят една празнина, оставена за цели 12 години от предшественика им Le Mâle. Никой не очакваше от тях да имат успехите на предното поколение, дори не се смяташе, че ще бъдат бледо копие на върховният мъжки аромат. Какво се случи в действителност? Обичани от едни и хулени от други, тези парфюми направиха така, че винаги провокираха силни чувства и никога безразличие. Никой обаче не можа да отрече, че това наистина е един впечатляващ аромат, който винаги събужда интереса.

Gaultier никога не се е плашил от противоречията и това личи от името на тази серия парфюми. Той използва играта на думи, като взема името на една поема „Les Fleurs du Mal“ (фр. „Цветята на злото“) и го променя леко в начина на изписване, но звученето е едно и също. Така тези мъжки парфюми се превръщат една нагнетена глътка свеж въздух. Със всеки техен акорд, те сякаш искат да покажат своя ултра сексапилен и събуждащ страстите имидж.

Нотки

  • Връхни – горчив портокал
  • Сърдечни – портокалов цвят и акорди на папрати
  • Базисни – кумарин

Как се усеща Fleur du Mâle?

Дизайнерът на тази серия парфюми ги определя като „Едно ужасно дете на модернизма“. Те не са рафинирани и безопасни, а по-скоро буйни и екстремни. Връхните нотки на екстракта от листа и кора на горчив портокал носят свръхдоза свежо усещане. Ефектът е все едно да се разтърка цветен прашец между пръстите – силен и в същото време чист аромат.

Le Mâle винаги е бил изтъкван като строг и мъжествен аромат, но наследникът му може да претендира за трона му. Дори според познавачите на парфюми, той вече го е изместил от него.

Връхните нотки на Fleur du Mâle са доста горчиви и се усещат за дълго време, тъй като те плавно преливат в сърдечните. За разлика от повечето парфюми, при които има рязка и добре очертана граница между нотките, тук това се усеща едва между сърдечните и базисните нотки, но не и между връхните и сърдечните. Дори човек може да си помисли, че това са едни и същи аромати.

Защо вече не се произвеждат тези парфюми?

Най-големите звезди в музиката умират млади, такава е и историята на Fleur du Mâle. Може би по-голямата част от потребителите не бяха готови на такъв огромен скок от оригинала до наследника му. Каквато и да е причината, такъв тип парфюми не трябва да бъде забравян, тъй като той е един от малкото, които са се осмелили да претендират за трона на предното поколение и с един замах да го завземат. Въпреки, че е спрян от производство, „Мъжкото цвете“ все още е в дистрибуторската мрежа и може да бъде намерен. Това може би е една страхотна новина за всички негови почитатели, а също и за онези, които тепърва ще преоткрият този интригуващ аромат.

Етикети:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *