Категории

Как можем сами да си приготвим ароматна козметика

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

Ако си мислите, че е много сложно да си направите сами естествена козметика, значи не сте достатъчно уверени в своите сили. Защото на практика всичко, което го правят машините, можете да го направите и вие. Та нали преди това са били селектирани от хора.

Затова ви предлагаме няколко съвета как точно да си направите любимия аромат собственоръчно. А той може да е според това от какво имате нужда – средство в борбата срещу умората, депресията, стреса и много други. Ароматите са мощни лечители и помощници в много състояния.
Преди да започнете, трябва да знаете, че имате нужда от основно масло. Такива масла са маслата от жожоба или зехтина. След като сте се сдобили с основно, базово масло, е време да добавите и различни аромати, според това за какво точно ви трябва маслото. Към една част основно масло, слагайте четвърт част билки.

 След това може да смесите съставките по два начина: първият е да загреете фурната до 150 градуса и да сложите сместа за около два часа, а вторият – да сложите билково-маслената смес в буркан, да го затворите добре и да го оставите на слънце за две седмици.
След като сте избрали метод, по който да го приготвите, трябва да знаете и няколко основни неща за вашето домашно приготвено масло.
Неговата трайност е не повече от шест месеца. След това си приготвяте ново.
Необходимо е също така вашата ароматна козметика да се съхранява на студено и тъмно място. 

В никакъв случай не поставяйте метална капачка на буркана, където киснете или съхранявате есенцията, защото метала може да промени аромата.

 Маслото не бива да се загрява в микровълнова фурна, за да не се унищожат неговите ценни свойства.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *